Een nieuwe relatie, niet omdat het moet

Je bent 50 plus en single en 9 van de 10 dagen vind je dat prima. De dagen zijn goed gevuld, je geniet van je werk, vrienden, en misschien heb je kinderen. Eigenlijk vermaak je jezelf opperbest en bent ook niet actief op zoek naar een nieuwe relatie. Misschien heb je af en toe een spannende date en denk je verder: “het zal mijn tijd wel duren” of “aan mijn lijf geen polonaise.” Want waarom zou je ook?

Je bent hierin in ieder geval niet alleen! Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om zelfstandig te wonen. En het aantal alleenwonenden zal volgens het CBS in de komende jaren alleen maar toenemen

Opvallend: de hoeveelheid 50 plussers die een LAT relatie verkiest boven trouwen of samenwonen, een groot verschil met de wensen van jongere deelnemers aan dit onderzoek. En toch…het is herfstig weer, de dagen worden weer korter en dan zit je daar ‘s avonds, alleen op je bank…dat zijn toch de momenten dat je denkt “ik zou nu best willen dat er iemand naast me zat.”

50-ers zijn te druk om te daten en niet op zoek naar een nieuwe relatie

Oh hoe vaak hoor je het niet van de ‘vrijgezelligen’: “Daten? Daar heb ik helemaal geen tijd voor. ” Veel te druk met werk en andere verplichtingen.” Of: “het zou leuk zijn als ik iemand tegenkwam, maar ik ben niet actief op zoek.” Het is gewoon een feit, ook onder de vijftigplussers werken zowel mannen als vrouwen steeds vaker lange dagen. Naast andere verplichtingen met vrienden en familie blijft er dan weinig tijd over om te daten. Dus in de spaarzame vrije tijd lonkt de bank en ligt het bingewatchen van de volgende Netflix serie op de loer. Feit is dat de kans om iemand tegen te komen klein is als je niet af en toe iets nieuws onderneemt.

50-plusser vindt het zoeken naar een partner maar lastig

Het zoeken naar een geschikte partner vinden veel 50 plussers maar lastig. Online daten kunnen we allemaal, maar hoe scheid je het ‘kaf van het koren?’ Hoe weet je nou of die andere persoon hetzelfde voor ogen heeft als jij? En in hoeverre zie je op een online profiel een (te ver) opgepoetste versie van zichzelf en doet iemand zich anders voor dan hoe hij of diegene? werkelijk is. Hoe groot is dan de schok wanneer je in een cafeetje op die persoon zit te wachten en je echt drie keer op je telefoon moet kijken van: “is dat hem (of haar) nou?” Oef! Wanneer je een aantal keer via een online dating site een ‘blind’ date hebt gehad dan weet je het, de kans dat je echt een kanshebber tegenkomt wordt alleen vergroot als je ervoor openstaat om over een langere termijn consequent actief te zijn met daten. En daar zit een struikelblok, want velen van ons zijn inderdaad druk, en/of voelen zich kwetsbaar, vinden dat zoeken eigenlijk helemaal niet zo prettig of zijn bang voor afwijzing.

Het goede nieuws, je bent niet alleen in het alleen zijn!

Er gloort ook hoop aan de horizon. Want juist doordat er zoveel 50-, 60-, én 70-plussers alleen zijn, is de kans groot dat er juist wel iemand voor jou bij zit. Maar je moet er wel iets voor doen natuurlijk! Wellicht zijn de weekenden die we organiseren met ElkaarOntmoeten.nl wel iets voor jou? Je gaat op stap met een groep vrijgezellige mensen en hebt sowieso een leuk weekend. Doordat je wat langer tijd met elkaar doorbrengt leer je mensen beter kennen en waarderen. Het gaat dan niet vooral om de looks – maar ook om de inhoud. Laten we eerlijk zijn een fysieke klik op basis van aantrekkingskracht is belangrijk, maar wanneer de eerste roes van een relatie af is, gaat het toch vooral om wat er zich achter de die façade bevindt.

Relatievormen zijn veel minder star

En meer goed nieuws. Waar vroeger huisje-boompje-beestje de norm was, zijn er nu veel meer relatievormen die algemeen worden geaccepteerd. Vooral bij 50-plussers blijkt dat er vaak wordt gekozen voor een LAT – de Living Apart Together relatie. En wanneer je allebei openstaat voor een meer casual vorm en wilt gaan voor een ‘friends with benefits’ relatie, dan is er niets wat je tegenhoudt. Ook de ‘No Strings Attached’ relatie valt in die categorie. De tegenhanger van de meer vrije liefde is ook bespreekbaar: de platonische relatie. En natuurlijk blijft de monogame relatie die leidt tot samenwonen of trouwen ook gewoon populair. Wat van vitaal belang is dat je allebei heel helder uitspreekt wat je graag zou willen. Niets zo zuur wanneer de een een verstokte LAT-ter is terwijl de ander stiekem eigenlijk veel liever ooit weer zou gaan samenwonen. En dat er, anders dan vroeger, veel minder over de diverse relatievormen wordt geoordeeld dat is alleen maar fijn.

Trek de stoute schoenen aan!

En toch blijkt uit onderzoek dat de meeste mensen liever samen zijn dan alleen. Dus wat denk je…blijft het plekje naast jou op de bank leeg, of….?

We dagen je uit om de stoute schoenen aan te trekken. Meld jezelf, je vader, een oom, of die vrijgezelle vriend of vriendin gewoon aan voor een gezellig weekend op het water, of een kookweekend. Liever iets voorzichtiger beginnen? Dan bieden we binnenkort ook een leuk dagprogramma.

Geheel verzorgde activiteiten en ontmoet gelijkstemden.

Ontspannen, gezellig en op een ongedwongen manier!

  • De leukste activiteiten
  • Een gelijke man/vrouw verhouding
  • Beperkt aantal plaatsen, vol = vol

Of boek hier direct jouw activiteit weg. Deze week al 44x aangevraagd!