Zeilweekend 2 oktober 2020

Dit artikel is geschreven door Jan, een van onze single heren die mee is gegaan met een zeilweekend.

Formidabel dat was mijn zeilweekeind op het zeilschip ‘Avontuur’ van vrijdag 2 oktober tot en met zondagmiddag. Het evenement werd georganiseer door ElkaarOntmoeten.nl om vanuit Harlingen het wad op te varen met deze tweemast klipper naar Terschelling.

Spannend vond ik toch wel vooral wie zijn mijn mede opvarenden. We hadden elkaar nog nooit ontmoet en wat was de zeilervaring op stromend water. Het rondje wie ben jij vertel eens wat over jezelf op vrijdagavond  zat vol humor en gaf info over de deelnemers. Ze waren allen zeer leuk.

Glaasje en welkoms hapje deden de rest. Zaterdag op weg naar de overkant met een bezoekje aan de vriendelijke zeehonden, die lui terugzwaaiden kwamen we op de rede van West-Terschelling

Terschelling is en blijft met zijn Brandaris een heerlijk dorp om te gaan passagieren. Dat hebben we dan ook gedaan . Het slapen aan lagerwal in de haven met opstekende wind bracht je in de stemming voor de zondag .

Krachtige wind op kop met venijnige vlagen deden de schipper en zijn bemanning een natte rug bezorgen van het harde werken. Veilig naar de thuishaven was gewaarborgd.

Neptunus zorgde ervoor dat de onschuldige deelnemers in de kuip met bakken tegelijk het buiswater over zich kregen Met natte haren vol zout liepen we op zondag Harlingen binnen

Dit is wat ik wilde ruig knallen op het wad. Dank je wel reisgenoten en crew voor de mooie herinneringen. Behouden vaart deze winter!

Geheel verzorgde activiteiten en ontmoet gelijkstemden.

Ontspannen, gezellig en op een ongedwongen manier!

  • Overnachtingen inbegrepen
  • Inclusief maaltijden en non-alcoholische drankjes
  • Een gelijke man/vrouw verhouding
  • Beperkt aantal plaatsen, vol = vol

Of boek hier direct jouw weekend weg. Deze week al 44x aangevraagd!